Бебето е с дължина 32 см и тежи около 750 грама. В тялото му започват да се натрупват и мазнини - това ще доведе до изглаждане на набръчканата доскоро кожа, с което бебето започва все повече да прилича на новородено. Косата се удължава и сгъстява, като вече е придобила характерния си цвят.

Движенията на бебето на този етап са по-силни и предсказуеми. При натиск върху корема то може да отвърне с движение.

Бебетата, родени между 24 и 26 гестационна седмица имат 50-70% шанс за оцеляване при наличие на специализирано оборудване и интензивни грижи.

Косата на бъдещата майка става по-жизнена и лъскава, а поради хормоналните промени намалява и ежедневното падане на косми, което води до сгъстяването й. Допълнителното количество, обаче, ще падне след раждането.

Ако майката е спортувала до тази част от бременността, сега тази дейност трябва да се извършва с повишено внимание. Добре е да се предприема почивка или прекратяване при най-малката болка, замайване или недостиг на въздух, да се избягват продължителни упражнения, свързани с лягане по гръб, както и контактни спортове (баскетбол, волейбол и други). Важно е да не се допуска обезводняване.